The Rectory, Darlington

Project Type: Extensions & Renovations
Client: Private Client

At Rocket, a transformative journey unfolded in one of our earlier projects. Our client’s aspiration was clear: they sought to breathe new life into their home, embracing modernity while retaining the essence of family living. What followed was a remarkable metamorphosis that forever changed the character of this residence.

We set out to maximise the usable floor area, meticulously crafting a design that would reshape the living experience. The loft space was transformed with recessed balconies, and a pitched roof was added over the existing flat roof entrance. On the ground floor, a “wraparound” extension emerged, seamlessly connecting the rear and side, creating a harmonious flow within the home. The entrance was reimagined, extended, and brought into the present, setting the stage for a more striking and inviting hallway.

Yet, the transformation extended beyond the physical layout. The design breathed new life into the property’s elevations, creating a captivating visual identity. Inside, room layouts were reconfigured to embrace the ideals of modern, family-oriented living, giving rise to an open floorplan that fosters togetherness.

All of this was achieved within the confines of a conservation area, where every change required a delicate touch. The result? A forever home, perfectly suited to its new owners and their family, where the past and present coexist in harmony.

If you have a project in mind, please don’t hesitate to get in touch. We’ll be happy discuss your ideas and ambitions.

Featured projects View all

Rocket Architectural Design
Complete end-to-end architectural solutions for developments of all shapes and sizes

Let our experienced, approachable team guide you through your project with complete confidence and peace of mind. Let’s get the conversation started.

 

Contact us today